Garages krijgen nieuwe apparatuur

05 jun. 2019

Modernisering parkeergarages Lelystad

Vanaf dinsdag 11 juni 2019 worden parkeergarages Zilverpark, Neringweg en de Waag (in deze volgorde) voorzien van nieuwe parkeerapparatuur. Na het plaatsen van deze apparatuur kunt u sneller parkeren en gemakkelijker betalen. De werkzaamheden zullen naar verwachting 3 weken duren. De parkeergarages blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. 

Welke werkzaamheden vinden plaats?

De parkeerapparatuur inclusief de betaalautomaten en het camerasysteem zal geheel vernieuwd worden. De nieuwe apparatuur wordt voorzien van kentekenherkenning, hierdoor kunt u sneller in- en uitrijden. Door al deze werkzaamheden per garage gelijktijdig uit te voeren, blijft de overlast tot een minimum beperkt.

Kentekenherkenning, wat is dat?

Bij het inrijden wordt uw kenteken gekoppeld aan het uitgegeven parkeerticket. Na betaling bij de betaalautomaat is het niet meer nodig om bij het uitrijden uw ticket in te voeren. Door kentekenherkenning gaat de slagboom automatisch open en kunt u direct uitrijden. Bewaar echter altijd uw kaartje. Deze heeft u nodig voor de voetgangersentree en wanneer uw kenteken niet leesbaar genoeg is.

Voor abonnementhouders die hun kenteken hebben doorgegeven, wordt het in- en uitrijden zonder gebruik van een pas een stuk gemakkelijker gemaakt.