Garages krijgen nieuwe parkeerapparatuur

25 jun. 2019

Modernisering parkeergarages Lelystad
De afgelopen weken zijn de parkeergarages Zilverpark, Neringweg en de Waag voorzien van nieuwe parkeerapparatuur. Vanaf 8 juli worden de garages van het ziekenhuis, P6 en het Agoradek aangepakt. Na het plaatsen van deze apparatuur kunt u sneller parkeren en gemakkelijker betalen. De werkzaamheden zullen naar verwachting 3 weken duren. De parkeergarages blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. 

Welke werkzaamheden vinden plaats?
De parkeerapparatuur inclusief de betaalautomaten en het camerasysteem zal geheel vernieuwd worden. De nieuwe apparatuur wordt voorzien van kentekenherkenning, hierdoor kunt u sneller in- en uitrijden. Door al deze werkzaamheden per garage gelijktijdig uit te voeren, blijft de overlast tot een minimum beperkt.

Kentekenherkenning, wat is dat?
Bij het inrijden wordt uw kenteken gekoppeld aan het uitgegeven parkeerticket. Na betaling bij de betaalautomaat is het niet meer nodig om bij het uitrijden uw ticket in te voeren. Door kentekenherkenning gaat de slagboom automatisch open en kunt u direct uitrijden. Bewaar echter altijd uw kaartje. Deze heeft u nodig voor de voetgangersentree en wanneer uw kenteken niet leesbaar genoeg is.

 

Parkeerterrein Batavia (P6)  

In verband met het vervangen van het toegangshek van P6 is de in- en uitrit niet te gebruiken van maandag 15 t/m woensdag 17 juli. Uitrijden is dus ook niet mogelijk!