Ed Rentenaar19122016

Nieuws

Vergunninghouders Lelystad regelen parkeerzaken digitaal

19 december 2016

Op 7 januari 2017 lanceert ParkeerService in opdracht van gemeente Lelystad, het digitale vergunningensysteem (E-loket) voor parkeerproducten. Het E-loket is een veilig, digitaal loket waar bewoners eenvoudig vanuit huis parkeerzaken kunnen regelen. In het E-loket van Lelystad kunnen inwoners gemakkelijk online een nieuwe parkeervergunning aanvragen en betalen via iDEAL (internetkassa), een bestaande vergunning wijzigen (bijvoorbeeld een kenteken wijzigen) en een bestaande parkeervergunning verlengen of beëindigen. De verschillende parkeerproducten worden in het nieuwe jaar gefaseerd toegevoegd aan het digitaal loket. 

Na de lancering van het digitaal vergunningensysteem op 7 januari aanstaande, zijn de volgende vergunningen en abonnementen toegevoegd aan het E-loket: bewonersvergunning en bewonersabonnement Stadshart, vergunningen de Stelling, de mantelzorgvergunning en het mantelzorgabonnement. Later in het jaar worden meer parkeerproducten toegevoegd aan het digitale vergunningensysteem.

Wethouder Ed Rentenaar: “De afgelopen periode zijn op het gebied van parkeren flinke slagen gemaakt. Zo hebben we belparkeren mogelijk gemaakt en de parkeerbundel geïntroduceerd. In het najaar zijn de verouderde parkeerautomaten vervangen en is kentekenparkeren volledig ingevoerd. Met de komst van het E-loket zetten we een volgende stap in het digitaliseren van parkeer- en verblijfsrechten in Lelystad, waardoor ook het aanvragen en wijzigen van parkeervergunningen, eenvoudig, snel en makkelijk wordt”.

Minder rompslomp door gebruik DigiD
Tot nu toe leidt de aanvraag van een parkeervergunning tot veel handelingen. Gegevens die al zijn opgeslagen in de diverse gemeentelijke registratiesystemen of die via de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) oproepbaar zijn, moeten in veel gevallen (opnieuw) worden aangeleverd. Met het E-loket is dat nauwelijks meer nodig. Identificatie vindt namelijk plaats aan de hand van DigiD, waardoor gebruikers ook alleen een parkeerproduct aan kunnen vragen waar ze in aanmerking voor komen.


Meer informatie
Meer informatie over het E-loket vindt u onder de veel gestelde vragen en antwoorden. Vanaf 7 januari aanstaande vindt u hier ook een link naar het E-loket en is er een handig instructiefilmpje beschikbaar. 

 

Fotografie door: Fotostudio Wierd