Veel gestelde vragen

Ik kan de app niet vinden in de app store, klopt dit?

Er is geen app beschikbaar van ParkStart. ParkStart kunt u via internet benaderen. Klik op deze link en u kunt direct in ParkStart. U kunt deze link opslaan bij uw favorieten zodat u ParkStart altijd gemakkelijk kunt vinden. 
U kunt de link ook op het beginscherm van uw mobiel zetten, via een snelkoppeling. Kijk bij “Hoe gebruikt u ParkStart” als u hier hulp bij nodig heeft. 

Ik krijg geen activatiemail, wat kan ik doen?

Er kan inderdaad vertraging zitten tussen het moment waarop u klikt op de link en uw e-mailadres invoert en de ontvangst van de bevestigingsmail. Dit kan 15 minuten duren. Als u in de tussentijd opnieuw gaat invoeren en klikken, dan krijgt u een error. We vragen uw geduld. 

De link werkt niet

Na controle blijkt dat de link werkt. Het kan wel liggen aan uw instelling in uw mail waardoor u niet op de link kunt klikken. De link wordt in uw mail dan omgezet naar een 'platte tekst' waar u niet op kunt klikken. Ons advies is: kopieer de link en plak deze in uw browser. 

Kenteken wijzigen of toevoegen op uw vergunning

In ParkStart kunt u geen kenteken verwijderen of wijzigen op uw vergunning. Dit gaat via een webformulier welke u vindt op de homepage van deze website. Een kentekenwijziging wordt door ons gecontroleerd (kenteken op naam van de vergunninghouder). Dit proces verloopt volgens de voorwaarden van de vergunning. In de bezoekersregeling kunt u natuurlijk wel zelf kentekens toevoegen. 

Kenteken switchen bij een vergunning

U kunt in ParkStart alléén tussen de op uw vergunning geregistreerde kentekens switchen.
Stop de 'actieve parkeersessie' door in ParkStart op de stopknop achter die parkeersessie te klikken. Klik daarna op het oranje balkje 'parkeersessie plannen'. Kies de juiste vergunning (bijvoorbeeld bewonersvergunning), waarna u bij 'kenteken' een ander kenteken kiest. De tijd en datum laat u ongewijzigd en dan klikt u op opslaan. U heeft nu een ander kenteken geactiveerd.