Bewonersabonnement

Woont u in het Stadshart? Vraag dan een bewonersabonnement aan waarmee u kunt parkeren in de parkeergarages Neringweg, Zilverpark, Agoradek én de Waag. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • U bent ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van Lelystad en woont in het Stadshart.
 • Het kenteken van de auto staat op uw naam. Heeft u een lease- of bedrijfsauto dan kunt u aantonen dat u de vaste bestuurder bent (tenaamstelling kentekenbewijs uploaden en zo nodig leaseverklaring). 
 • Maximaal twee abonnementen per adres. 

Aanvragen

Let op: Wij kunnen uw aanvraag alleen in behandeling nemen als u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op het adres waarvoor u het abonnement aanvraagt.

U kunt uw abonnement op de volgende manieren aanvragen:

 1. Vul het online aanvraagformulier bewonersabonnement in.
 2. Kom langs bij onze servicebalie. Onze medewerkers helpen u met het invullen van het aanvraagformulier als u daar moeite mee heeft. Neem in ieder geval uw legitimatiebewijs en het tenaamstellingsgedeelte van uw kentekenbewijs mee. Uw aanvraagformulier nemen wij dan in behandeling.

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.
Looptijd abonnementsjaar: 1 april t/m 31 maart.


Gebruik van uw abonnement en pas

 • U kunt in alle parkeergarages (Neringweg, Zilverpark, Agoradek én de Waag) parkeren
 • We maken gebruik van kentekenherkenning waardoor u bij het in- en uitrijden geen pas nodig heeft. Mocht uw kenteken niet goed herkend worden dan kunt u de pas voor de kaartlezer houden. Als dit niet lukt, neem dan via de intercom contact op met onze medewerkers, zij helpen u verder.
 • Wanneer u de pas verliest, neem dan contact met ons op zodat we u van een nieuwe pas kunnen voorzien. U kunt hiervoor mailen naar info.lelystad@parkeerservice.nl
 • Uw pas is persoonsgebonden, lever bij een verhuizing de pas weer in.
   

Kenteken wijzigen

Heeft u een andere auto? Geef het nieuwe kenteken door via dit kentekenwijzigingsformulier en gebruik tijdelijk uw pas bij het in- en uitrijden.